بخش اول نگرش

تحلیل کتاب نگرش من و چالش های برتری

گزیده ای از کتاب نگرش من و چالش های برتری نوشته محمد بن راشد ترجمه دکتر مسلم زمانی

فصل اول: آهو و شیر

?«در هر بامداد، در سرزمین آفریقا، آهو آن گاه که از استراحت شبانه بر می خیزد، می داند باید از عهده ی مسابقه با قوی ترین شیر دونده بر آید وگرنه هلاک خواهد شد. شیر نیز می داند باید تندتر از کندترین آهو بدود وگرنه، گرسنگی او را از پای درخواهد آورد.

?مهم نیست شیر باشی یا آهو!
با سر زدن خورشید، ناگزیر هستی که تندتر از دیگران بدوی تا پیروزی را به چنگ آوری.
….
✳دستاورد، بزرگ است، اما از سوی دیگر، شکست نیز فاجعه ای ملی و قومی است؛ از این رو هر بامداد، به هنگام طلوع خورشید، همراه با دیگر دوندگان خواهیم دوید و به هنگام غروب نیز همراه همه ی دوندگان خواهیم دوید؛
ولی ما به این مسابقه نپیوسته ایم که تنها، بدویم بلکه برآنیم تا پیروز شویم.

⁉چه کسی نام دومین شخصی را که به کره ماه رفته، می داند؟!…

بنابراین ناچاریم که از همه پیشی بگیریم و سپس در عین تحقق مسولیت دشوارمان، هم چنان صدر نشینی خود را حفظ کنیم…

*نبض رشد و توسعه، بسان نبض زندگی است. ایستادن و استراحت نمی شناسد* .

?توسعه ی دولت ها و تحول و پیشرفت آنها به یک باره و تصادفی صورت نمی گیرد، بلکه این امر، نتیجه سعی و کوشش پیوسته و پیاپی برای خدمت به جامعه، وطن و امت بوده که بدین گونه روی نموده است.»

 


پیشرفت و عقب ماندگی

اگر در پیشاپیش حرکت نکنی در عقب جای داری و اگر  پیشرو نباشی، از جایگاه طبیعی خود به سود همتایی دیگر عقب نشینی کرده ای.?

اگر در مسابقه ای شرکت کردی بار نخست به *پیروزی* دست نیافتی بر تو عیبی نیست نام آن را نمی توان شکست گذاشت؛ این لغزشی طبیعی است.?

به باور من شکست حقیقی این نیست که با سر به زمین بیافتی، بلکه آن است که وقتی افتادی و از تو انتظار برخاستن بود، برنخیزی!
?

باید در جستجوی علل آن لغزش بود و نقاط ضعف را یافت و درصدد اصلاح آن برآمد و امیدوارانه، در کوتاه ترین زمان ممکن، به مسابقه بازگشت.☘

عقب ماندگی در اقتصاد به معنای باقی ماندن و درجا زدن است و صدر نشینی به معنای نهضت فراگیر و توسعه ی بزرگ است.
?

عقب ماندگی، پیامدهای همچون بیکاری، بی سوادی، بیماری و بینوایی دارد اما صدر نشینی کاملا نتیجه متضاد با این امور دارد.
?

عقب ماندگی اقتصادی، تنها یک عقب گرد نیست؛ بلکه داروی سمّی برای مرگ تدریجی است که دامنگیر توسعه می گردد.?

جهان ما، جهانی آرمانی نیست، بنابراین اگر به شرق بنگریم، در برخی کشورهای مصیبت زده آن جا، نمونه هایی مشابه می بینیم.?

من می توانم بسیار درباره ی جنگ سخن بگویم، *اما سخن گفتن درباره ی صلح را ترجیح می دهم.*
این بدان دلیل است که *دین* ما دین *سلام* ، درود و شادباش گویی است.?

آغاز و فرجام گفتار ما *سلام* است و حتی واژه تعجب نیز در ما اعراب « *یا سلام* » است.
✅✅✅

 

نو آور و پیرو

هرگاه در امری با مقاومتی رویاروی شدی و آن امر، به راه حل و یا به یک تصمیم گیری نیاز داشت، دو گزینه پیش روی داری: از اندیشه پیشینیان پیروی کنی و یا این که شور و شوق و ابتکار و انرژی عقلی خود را برای یافتن اندیشه ای نو به کار گیری.
✅✅

کوتاه ترین راه برای رسیدن به آینده روشن که خواستار آن هستیم، همان راه کاویدن و پیشاهنگ بودن است. آن گاه هر که مایل بود، می تواند از ما پیروی کند.
✅✅

کسانی که در زمینه توسعه کار می کنند، در جستجوی اندیشه های مختلف و قیاس آنها با یکدیگر بر می آیند. می دانند چه کسی دارنده ی راه حل های نو و چه کسی دارنده ی راه حل های کهنه و مستهلک است.

ما یک شبه به این مرحله نرسیدیم…

ما براساس ایمان به این نکته که فرزندان امارات، گران ترین و ارزشمندترین پدیده در وطن هستند و ثروت حقیقی و کلید موفقیت ما در حال و آینده، آنها هستند، این هدف ؛ یعنی بهبودی نیروی کار انسانی را پیوسته در *راس اولویت های* کاری خود قرار می دهیم.✅✅✅

*من بر این باورم* که یکی از وظایف رهبر *پرورش توان های رهبری* در افرادی است که نشان های *شایستگی، نوآوری و آمادگی* را در آنان می بیند تا آنان نیز به نوبه خود و در وقت مناسب، بتوانند توان های رهبری را در *کارکنان و کارگران* خود پرورش دهند.
✅✅✅✅✅

 

?*اقتصاد نوین*

برخی از ما در را بر روی خود قفل کرده، خود را زندانی کرده، پنجره ها را بسته، پرده ها را افکنده و چراغ را خاموش کرده و در تاریکی مطلق از خود می پرسیم این جهانی شدن در کجا روی می دهد؟

من که چیزی نمی بینم!

این طرز فکر، از نوع منفی بافی هایی است که ما باید آن را از سر بیرون کنیم و به دور اندازیم.

نشستن در تاریکی، هرگز موجب نمی شود که جهانی شدن ، پنهان شود، زیرا این پدیده چه بخواهیم و چه نخواهیم در حال روی دادن است. در پدیده جهانی شدن هم سود وجود دارد و هم زیان.

ما برای رسیدن به هدفی اساسی که همان از میان برداشتن شکاف بزرگ میان خود و دولت های صنعتی است، باید تأثیرات خوب این پدیده را پذیرا باشیم و تأثیرات بد آن را کنار بگذاریم.

جهانی شدن، تعامل جهانی است که در آینده بر جهان حکمفرمایی خواهد کرد و اکنون دارای محورهای اقتصادی، تولیدی ، ارتباطی و تکنیک شاخص و برجسته ای است.

خداوند خورشید را برای همه ی افراد بشر آفرید و حق استفاده از نور و گرمای آن را به همه داد، از این رو ما نمی توانیم در دخمه ها بنشینیم و شکوه سر دهیم، بر ما واجب است که در ها و پنجره را بگشاییم و به سوی خورشید بیرون رویم و در مسابقه شرکت کنیم و حق و بهره ی خود را از ثروت و خیر جهان بگیریم.

امروز معیارها دیگر آن معیارهای حاکم در گذشته نیستند.
پیشرفت مبتنی بر تکنیک های پر شتاب هرگز گام به گام جلو نمی رود، بلکه در جهش و پرش است.

*اقتصاد نوین* مرزهای جغرافیایی یا سیاسی نمی شناسد، بنابراین. شرایط برای کسانی که می خواهند در این زمینه فعالیت کنند، آماده است. آنان می توانند در هر کجا که امکانات و خدمات جدید لازمه کارشان فراهم باشد، کار کنند.

اگر *رهبر* به *پروردگار* خود *ایمان* و به ملت خود *اعتماد* داشته باشد، وارد عرصه رقابت شدن نه تنها او را نمی ترساند، بلکه او را در این کار به پیش هم می برد. _

?سپاسگزارم فصل اول آهو  و شیر را به پایان رساندی 

donyayesepas.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *