رهای از دام روزمرگی و بی انگیزگی با قدرت تغییر

یکی از سخت‌ترین کارها تغییر به سمت رشد و انجام کار جدید است افراد موفق دائم در حال تغییر و طی کردن پله‌های ترقی هستند و هیچ‌گاه مانند آب راکد ثابت نمی‌مانند تا گندیده نشوند.

این گونه افراد کارهای تکراری که آنها را در جا نگه می دارد را دوست ندارند و همواره به دنبال این هستند که روز مرگی نداشته باشند .به قول عارف بزرگ :
آنکس که بداند و بخواهد که بداند
خود را به بلندای سعادت برساند
عادت به روزمرگی داشتن، درجا زدن و ماندن دائم در گام اول دانایی دست و پا زدن است که بیش از ۹۰ درصد افراد در آن گرفتارند و به آن ناتوانی ناآگاهانه گفته می شود.
این گونه افراد ناآگاهانه نمی‌دانند که ناتوان بوده و نیاز به آموزش و تغییرات دارند.
خصوصیات افراد این گروه داشتن ادعای زیاد، طعنه و مسخره کردن دیگران، قضاوت عجولانه و دائمی در مورد دیگران، به دنبال بهانه بودن، و کنترل بیرونی و از این دست… که اقدامی جهت تغییر خود نمی‌کنند به قول مولوی:
آنکس که نداند و نداند که نداند
در جهل مرکب تا ابد دهر بماند
با این اوصاف تغییر کار آسانی نیست چون برای تغییر دائم نیاز به یادگیری دائم داریم و یادگیری دائم عادت به استفاده از مغز را می‌طلبد که همان صرف انرژی توسط مغز است و خاصیت مغز است که به آسانی به کار سخت تن در ندهد مگر اینکه اصرار و اراده‌ی قوی پشت آن باشد یا مسیر عصبی عادت آن در مغز تشکیل شده باشد.
در سویی دیگر و به طرزی فراگیر هر آنچه در زندگی امروز شما و در زمان حال تغییر می‌کند، در حال اتفاق افتادن است البته بخشی از آن طرح بزرگ‌تری برای سوق دادن شما به سمت جلو و به سوی برتری است تا پتانسیل وجودی شما را به تکامل برساند پس آرام باشید و تلاش کنید.
واضح است که علم در حال تغییر، مشاغل در حال تغییر و افزایش، امکانات در حال تغییر و بیشتر شدن، آموزش در حال تغییر و بهتر شدن و در کل تمام فاکتورهای تأثیر گذار دنیا در حال تغییرات و افزایش هستند و ما نیز اگر بخواهیم در مورد گذراندن تکامل فکری، ذهنی، روحی رو به جلو نباشیم و تغییر نکنیم از قافله به طور چشم گیری عقب مانده‌ایم.

علی کل حال تغییرات سبک زندگی ادامه دارد؛
ازدواج کردن باعث می‌شود ما در زندگی تغییرات اساسی در زمینه‌های رفتاری، کرداری و اخلاقی به وجود آوریم طلاق نیز همچنین.
تولد فرزندان نیز تغییراتی در زندگی ما به وجود آورده، ما را با مسئولیت‌های جدید آشنا می‌کند که بایستی به آن متعهد شویم.
گاه در طول زندگی مشکلات مالی، چک های برگشتی، ورشکستگی‌ها، اخراج از کار، فوت یکی از اعضای خانواده و در کل بحران‌هایی که ما دچار آن می‌شویم سبب آن شده که تغییرات اساسی در نوع نگرش و دیدگاه‌هایمان به وجود آوریم و ارزیابی اساسی در زندگیمان کنیم.

در این حالت سبک زندگیمان را کاملا بازبینی کرده، منضبط تر شده و سبک نوینی را انتخاب می نماییم.
در حالتی دیگر افرادی هم هستند که در این تجارب و ناملایمات عبرتی نگرفته گام تکامل را طی نخواهند کرد.

از مهم‌ترین عامل و محرک تغییرات و کسب بینش رشد، مطالعه و تفکر یادگیری و یاد دهندگی دائم است، این تجربه ی شخصی بسیاری از افراد خودساخته است که در مراحلی از بحران نگرش جدیدی یافته شوق مطالعه و یادگیری خصوصا مهارت‌ها افراد را متحول نموده پله‌های ترقی و فرآیند رشد را شروع خواهند نمود.
و این اتفاق تجربه شخصی نویسنده ی مقاله نیز می باشد
که وقتی در یک بحران مالی و روحی دچار فشار گردید؛
پس از اینکه به پذیرش شکست رسید با تفکر صفر محور مطالعه و آموزش رشد فردی را شروع نموده و در همان سال اول با شور و اشتیاق به چاپ کتاب اقدام نمود همچنین ادامه نویسندگی و کتاب بعدی و بعدی …
به طوری که برای ایشان یادگیری، هضم تجربه و یاد دهندگی از اهداف متعالی محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *