راه های رسیدن به حال و احساس خوب هفته چهارم

سکوت، آرامش ، خویشتن داری

اگر دقت کرده باشیم افرادی که هیجان کمتری دارند و دیرتر احساسی می شوند یا هم احساسی نمی شوند کمتر دچار ضربات روحی می شوند اینگونه افراد معمولا با سکوت و تمرکز سعی می کنند احساس خود را کنترل کنند.

افراد خونسرد در مقابل ناملایمات و حوادت ناگوار واکنش نرم و مناسبی را از خود بروز داده و کمتر به روحیه خود  و دیگران آسیب وارد می کنند.

در دستورات دینی نیز سفارش و تاکید زیادی به مقابله به مثل نکردن شده است.

قرآن دستور می دهد ابتدا گوش دهید و سپس بیانات و دستورات مفید را انتخاب کرده و سپس به آن عمل نمایید .

کسانی که کمتر حرف می زنند معمولا کمتر ادعا داشته و کمتر جوش می زنند و بیشتر آرامش دارند.

یکی از دلایل نداشتن حال خوب احساسی بودن افراد می باشد.

البته هیجانی بودن یا احساساتی برخورد کردن  افراد به چند عامل بستگی دارد، معمولا افراد خونگرم حساس تر و آسیب پذیرتر هستند و افراد خونسرد صبورتر و خویشتن دارتر می باشند. محیط خانوادگی ، فرهنگی ، اجتماعی و جغرافیایی نیز از عوامل تاثیرگذار بر خونسردی و خونگرمی افراد است اما همه این عوامل توجیه پذیر نیست که ما نتوانیم در شرایط متفاوت خود را کنترل نموده و جهت کسب آرامش و احساس خوب تلاش ننماییم.

خصلت تحمل پذیری بالا کنترل خشم انتقادپذیری و خویشتن داری از صفت های است که با تمرین در طول زمان می توان آنرا کسب نمود.

امروزه علم روانشناسی در مورد مهارت های زندگی واضح و روشن به آن پرداخته و سازمان بهداشت جهانی یکی از مهارت های روانی اجتماعی که به ما کمک می کند با نیازها و چالشهای زندگی روزمره بهتر کنار بیاییم کسب مهارت مدیریت احساسات ، هیجانات و مدریت استرس می باشد.

در ما حول زندگی همه ما انسان ها افرادی را می شناسیم که با خونسردی آرامش خوبی را برای خود و سایر اطرافیان خود به وجود آورده اند و با خویشتن داری وجه زیبایی را به محیط خانوادگی خود وارد نموده اند . این گونه افراد با درک بالاتر ازخواسته خود با گذشت و کوتاه آمدن در برخورد با بسیاری از افراد جامعه در معاملات و معاشرات و اخلاقیات خود نقش مطمئن و موثر در آرامش و داشتن حال واحساس خوب برای خود و دیگران بازی می کنند.

حتی پا فراتر نهاده در خیرخواهی و کمک به دیگران نیز پیشقدم بوده و الگوی مناسبی جهت سایرین خواهند بود.

قدم ابتدایی کسب آرامش از این راه تمرین سکوت در مقابل برخورد تند دیگران می باشد. در سکوت و عدم مقابله هیچوقت پشیمانی و زیان نخواهد بود. اگر متوجه باشیم  وقتی در مقابل فردی که خشمگین است  با سردی برخورد کنیم شخص مقابل نرم و سرد شده و از رفتار نامناسب خود پشیمان می شود.

وقتی با درک و تحمل پذیری بالا در مقابل خشم سکوت می کنیم در واقع خود را کنترل نموده و جلوی هر گونه خطای ناشی از خشم خودمان را گرفته و رفتار ناشایست و نا آگاهانه از ما سر نخواهد زد. حال خوب خود را حفظ کرده از استرس ، فشار برخورد فیزیکی برای خود و دیگران جلوگیری می نماییم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *