هفته سوم
از راههای حال و احساس خوب داشتن
کنترل ورودی های ذهن
ذهن و اندیشه آدمی به دلیل وسعت مغز و توان بالای ایجاد گره های عصبی برای پیشرفت و تعالی آدمی می تواند یکی از مهمترین منبع روحیه و احساس آدمی را به صورت لحظه ای پدید آورد به گفته محققان ، مغز انسان در هر روز بین ۳۰ تا ۶۰ هزار اندیشه ها و تخیلات عجیب و غریب ، تصادفی و یا واقعی را رقم می زند. به همین دلیل یکی از دشوارترین کار آدمی کنترل دائمی افکار خود و جهت دهی مناسب آن می باشد.
روانشناسان معتقدند کنترل کامل افکار، کاری است غیر ممکن
اما بهترین راه کنترل ذهن از طریق کنترل احساس پیشنهاد می دهند.
سه مولفه محیط ، افراد و اطلاعات ، ورودی ذهن آدمی بوده که تحت تاثیر این مولفه ها اندیشه ها ، اذهان و تخیلات در مغز ما شکل گرفته و تجزیه و تحلیل می شود.
برنامه ریزی نظام اجتماعی و شخصیتی ما بیشتر تحت تاثیر مکان و کشور ما می تواند باشد و افراد ما حول ما یکی از مهمترین تاثیرات در روند زندگی ما خواهد داشت به همین دلیل افراد موفق تاکید دارند که پنج تا ده نفر افراد ارتباطی خود را از افراد مثبت ، موفق ، اهل علم و تحقیق انتخاب نمایند تا روش و اهداف اصلی زندگی ، تحت تاثیر روند رو به رشد آنها قرار گیرد.
اما امروزه مهمتر از دو مولفه اولی ، ورودی اطلاعات به دلیل حجم بالای اطلاعات با توجه به تکنولوژی فوق پیشرفته رسانه ها ( اینترنت ، شبکه های مجازی ، کانال ماهواره ای ، کتابها و سایر )
می تواند یکی از تاثیر گذار ترین عامل بر افکار و ذهن ما انسان ها باشد.
برای جلوگیری از احساس ناخوشایند در طول روز بدلیل حجم بالای اطلاعات هیجان آور و منفی بهترین راه ، کنترل ورودی این اطلاعات می باشد.
دور بودن از برنامه ها و فیلم های بی محتوای ماهواره ای و تلوزیونی و همچنین بی برنامه وارد نشدن به فضای مجازی و دنبال نکردن اخبار و حوادث ناگوار منفی از راههای موثر داشتن احساس خوب خواهد بود.
هر چه بیشتر از این فضای پر تنش و سرگرمی های اتلاف وقت و محیط مجادله انگیز و تایید و تصویب های عزت نفس کش دوری می کنیم به جای آن با هدف گذاری تعالی در زندگی و برنامه ریزی ، مطالعه ، یادگیری بیشتر حرفه کاری به پیشرفت و معنویات در زندگی خود بیاندیشم قاعدتا احساس مثبت و خوب بهتری خواهیم داشت ، البته در صورت نیاز کاری به این فضا ها و انجام تبلیغات و بازاریابی حرفه ای چاره ای جز اجرای صحیح استفاده از آن را نداریم در غیر این صورت با ارزشترین سرمایه و انرژی خود که وقت می باشد از دست داده و چون برای انجام فعالیت های حرفه ای مدیریت زمان نداشته باشیم قطعا بازدهی خوبی نداشته و ترقی نخواهیم نکرد.
لذا برای درک این موضوع با مراجعه به برنامه ریزی روزانه افراد موفق و ثروتمند درخواهیم یافت که اولین شروع آنها داشتن ایده و سپس عملیاتی کردن آن ، هدف گذاری ، برنامه ریزی و مدیریت زمان را دستور کارشان قرار خواهند داد . و با استفاده بهینه از وقت و زمانشان جهت پیشرفت و ترقی انگیزه دوچندان یافته و با داشتن احساس خوب و خوشبینی کار و حرفه شان را به راحتی دنبال خواهند کرد.
مهمترین و آشکارترین دلیل قابل توجیه دوری از غوطه ور شدن در این فضاها دست یابی به تمرکز و به دنبال آن حال و احساس خوب خواهد بود.