انضباط شخصی، مهارت فردی، مهارت زندگی، تسلیم و بندگی
برای ارتقا و تکامل ابعاد چندگانه در انسان از جمله بعد جسمی ، بعد فکری و بعد روحی نیاز به تمرین و مربی خواهیم داشت.
پرورش و تربیت در زندگی انسان ها از ابتدای خلقت از اصول اولیه و پذیرفته شده جامع بشری است که بدون شک مسیر موفقیت و سعادت انسان ها را هموار خواهد کرد. برای درک و شناخت بهتر موضوع کافی است تصویر مراحل رشد چند بعدی فرزندانمان را مرور کنیم. از مراحل رشد جنین در رحم مادر گرفته، تولد، رشد اندامها و حرکات، تکمیل حواس پنچ گانه، مراحل تکلم، مراحل رشد و احساس و عواطف شروع آموزش در خردسالی و ثبت نام کلاس ها که شامل آموزش و تربیت جسمی، فکری و در بزرگسالی روحی نیز خواهد بود.
طبق تحقیق، افرادی که در هر زمینه ای حدود ده هزار ساعت تمرین کنند که امکان آن طی ده سال دوم زندگی انسان ها ممکن می باشد. آن افراد در آن کار قطعا به تخصص خواهند رسید. مانند قهرمانان المپیک در رشته های مختلف ورزشی یا متخصصان علمی یا برترین های شغلی ، سیاسی ، اقتصادی و غیره
البته این گروه افراد که همیشه با هدفگذاری و برنامه ریزی در حال تمرین و تلاش هستند شاید به یک درصد از جمعیت انسانی نیز نرسند . در یک تحقیق دیگر تنها ۳ درصد از افراد که دارای هدف خاص بوده و هدف خود را مکتوب کرده بودند بعد از بیست سال جز برترین ها و جز فوق موفق رشته های خود بوده اند . در هردو تحقیق و مطالب فوق انضباط شخصی و کسب مهارت فردی ابتدایی ترین و تنها راه پیشرفت و تعالی انسانی بوده است.
این گروه افراد شکست را پایان کار ندانسته بلکه از شکست درس ها گرفته و فرصتی جهت اصلاح و پیشرفت خود قرار می دهند و بعد از کسب هر موفقیت کوچک که به موفقیت بزرگ ختم می شود انگیزه و روحیه دو چندان گرفته و احساس خوب خواهند داشت.
امروزه محققان روانشناسی به این نتیجه رسیده اند که دو عامل، از موانع فرصت ساختن در مراحل زندگی و مسولیت پذیری های فردی می تواند درک و شناخت انسان ها را در توانایی انسانی و باور اینکه انسان می تواند با ابزاری برتر چون مغز به موفقیت های دست پیدا کند که فرا تصور زمان و مکانی او باشد. و در کسب هر موفقیت همزمان به آگاهی و حال خوبی که شایسته آن است نیز برسد.
به همین منظور سازمان بهداشت جهانی معیاری برای کسب موفقیت فردی از طریق آموزش ده گانه مهارت فردی یا مهارت زندگی می داند که این مهارت به شرح ذیل می باشد.
- مهارت خود آگاهی
- مهارت همدلی
- مهارت ارتباط بین فردی
- مهارت ارتباط موثر
- مهارت هوش هیجان و استرس
- مهارت مدیریت بحران
- مهارت حل مساله
- مهارت تصمیم گیری
- مهارت تفکر نقادانه
- مهارت تفکر خلاق
با این اوصاف روشن است که انسان با ایده سازی و در پی آن هدف گذاری برنامه ریزی و تلاش طی فرایندی از مکان و زمان با استفاده از سه منبع اصلی خود ( مغز – انرژی و زمان ) به موجودی توانمند و فوق تصور تبدیل شده که با درک و شناخت بهتر خود ابتدا حال واحساسی خوب گرفته و با رسیدن به این آگاهی و حضور در زمان به موفقیت های مادی ، معنوی و ابدی دست خواهد یافت واین امر اتفاق نخواهد افتاد مگر در سایه تعلیم و تربیت و انضباط و با چاشنی ممارست و تلاش.
به همین دلیل است که تمام ادیان آسمانی از جمله کامل ترین آن رسالت ها که قرآن است تاکید فراوانی در آیه های متعدد با عنوان تقوا الهی نموده است. که معنی لغوی تقوا حفظ یا کنترل داشتن انضباط در جهت پرورش جسم ، فکر و روح انسانی می باشد.که در نهایت رستگاری و سعادت بشری را در پذیرش و بندگی و تسلیم در مقابل هستی ابدی می داند و در واقع می توان گفت پایبندی به نظم و قوانین بین انسانی همان انضباط فردی و تسلیم ابتدای جهت ترقی انسانی است که با باور واعتقاد به سنت الهی به حد متعال خود رسیده و سعادت بشری را در دو دنیا میسر می کند.
سلام به نظر من یکی دیگه از موضوعاتی که به ما کمک میکنه که احساس بهتری داشته باشیم اینه که روابط خودمون را با دیگران بهتر کنیم.